tiistai 15. heinäkuuta 2014

Mustikkarahkapiirakka



Viikonlopun marjasato pääsi suoraan käyttöön. Määrä ei ollut valtaisa, joten ajattelin että rahkapiirakka voisi olla perinteistä mustikkapiirakkaa riittoisampi vaihtoehto. Käytin ohjeen pohjana tavallista rahkapiirakan ohjetta, mutta muutin sen gluteenittomaksi. Piirakasta tuli niin ihanaa että muruakaan ei jäänyt yli ja olisin saanut tehdä heti seuraavana päivänä uuden pellillisen :)


Mustikkarahkapiirakka
Pohja
125g Voita
2dl sokeria
1,5 dl riisihiutaleita
1,5dl tattarijauhoja
1,5 dl riisijauhoa

1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1dl maitorahkaa
1/2 kananmunaa

Rahkatäyte
250g maitorahkaa
0,5dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 kananmunaa
200 g mustikoita

1. Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää joukkoon riisihiutaleet, tattarijauho ja riisijauho.
      2. Ota taikinasta 2,5dl toiseen astiaan.
      3. Lisää loppuun taikinaan sooda, leivinjauhe, maitorahka ja kananmuna.
4. Voitele (22 cm) irtopohjavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
      5. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään ja levitä täyte pohjan päälle.
      6. Ripottele loppu taikina piirakan päälle.

7. Paista 225 asteessa n. 40 min.

1 kommentti: