torstai 30. lokakuuta 2014

Suklaabanaanit





Nyt minun täytyy tunnustaa yksi asia.
 Rakastan joulua. 
Joku voisi todellakin (aiheesta?) sanoa että vielä on aivan liian aikaista raottaa ovea joululle.
 Olen kyllä yrittänyt hillitä itseäni, mutta minkäs teet kun suklaa, kynttilät, joululaulut ja  tunnelmointi on alkanut vain hiipiä mieleeni. 
Ehkäpä nämä suklaabanaanit ovat kompromissi, jouluista suklaata ja raikasta banaania.
Vaihtelua saa laittamalla pintaan erilaisia koristuksia, esim. valkosuklaasta, pähkinöistä, vaahtokarkkipaloja jne. 
Kun valitset gluteenittoman suklaan ja koristukset, nämä sopivat myös keliaakikolle!


Suklaabanaanit
(12 kpl)
3 banaania
130g tummaa hyvän laatuista suklaata
50g mantelirouhetta

Poista banaaneista päädyt. ja leikkaa ne neljään osaan.
Sulata suklaa vesihauteessa. 
Lusikoi banaanin päälle suklaata ja tasoittele se esim. veitsen avulla. Mikäli suklaan levittäminen on todella haastavaa, tökkää banaani pala haarukkaan ja lusikoi suklaata päälle.
Anna jäähtyä hetki ja pyöräytä suklaabanaani mantelirouheissa.
Laita banaanit pakastimeen ja anna pinnan kovettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti