sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Luksusarkea ja herkkumysliä





Rakastatko sinäkin rauhallisia aamuja, hetkiä jolloin on aikaa nauttia kaikilla aisteilla uudesta päivästä. Herätellä kehoa ja mieltä tulevan päivän tapahtumiin. 
 Olla hetki tässä ja nyt.

Lämmin teekuppi, hyvä musiikki ja hetken hiljaisuus.
Kahvin tuoksu, liedellä poriseva puuro ja mukava seura.
Nämä yksin tai yhdessä luovat mitä parhaimman alun päivälle.

Viikonlopun brunssit ovatkin kuuluneet elämääni jo pidemmän tovin.
Nämä kiireettömät nautiskeluhetket ovat omiaan lataamaan akkuja tuleviin päiviin.
Viime aikoina olemme ystävien kanssa ujuttaneet rauhaa ja luksusta myös arkiaamuihin.

Olen huomannut että ihmisiä vaivaa usein jatkuva kiire.
Turhiin taukoihin ei haluta tuhlata aikaa, joten parempi juoda aamukavi autonratissa, napata taskuun omena, tai jättää aamupala kokonaan välistä. 
Kuulostaako tutulta?

Myönnettäköön että välillä saan itsenikin kiinni saman tyylisestä ajattelusta.
Eihän sitä ehdi, kun on niin paljon tehtävää.
Ja tottahan se on, hommia riittää varmasti!
Eikä ole ihme että paine ajaa helposti karsimaan kaiken rentouttavan elämästä pois.
Olen halunnut kuitenkin opetella ottamaan hengähdyshetkiä myös arjen keskelle.
Ja usko tai älä, tämä tekniikka todella toimii!
Kun oppii nauttimaan pienistä asioista, voi iloita usein. 
Elämään tulee valtavasti lisää valoa ja energiaa
Ja ne pakolliset tehtävät sujuvat paljon kivuttomammin!

Eilen innostuin tekemään itse mysliä, joka sulostuttaa tulevien viikkojen aamuja.
Aikaisemmin ole vain sekoitellut keskenään mieleisiä aineksia ja nauttinut niitä myslin tapaan.
Tällä kertaa päätin kokeilla vähän parempaa herkkumysliä, johon saadaan ripaus makeutta hunajasta.
Joukkoon voi halutessaan lisätä myös pähkinöitä, mutta maistui todella hyvin myös ilman niitä!



Siemenmysli
(Gluteeniton)

2,5dl kaurahiutaleita (Huom! Käytä glut. kaurahiutaleita)
1dl auringonkukansiemeniä
1dl pellavansiemeniä
1/2 dl chia siemeniä
ripaus suolaa
1/2 dl hunajaa
1rkl öljyä

Lisäksi
Kourallinen kuivattuja karpaloita

Sekoita keskenään kaikki ainekset (lukuun ottamatta karpaloita). Levitä seos pellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 15 min. Kääntele massaa paistamisen puolessa välissä. Mysli voi tuntua vielä hiukan kostealta kun otat sen uunista. Anna jäähtyä ja kovettua pöydällä. Lisää joukkoon karpalot tai muita haluamiasi kuivattuja hedelmiä. Nauti luonnonjogurtin ja marjojen kera.

4 kommenttia:

  1. Tuo on ihan totta. Kun vain ottaa aikaa kivoille jutuille ja tekee arkeen kiireettömiä hetkiä, jaksaa paljon paremmin. Se pitäisi tässä kaikessa hässäkässä aina pitää mielessä! Ja itsetehty mysli on parhautta. Meillä ei enää kaupasta ostettua syödä :)

    VastaaPoista
  2. Juuri näin!!
    Ja sama täällä, ei tule enää mysliä ostettua itselläkään. Lopputulos on niin koukuttava kun voi valita itselle mieluisimmat raaka-aineet :)

    VastaaPoista
  3. Ihana teksti ja hyvän näköinen ohje ♥Täytyypä ottaa itekkin opiksi noista ajatuksista. Rauhoittuminen ja pienistä hetkistä nauttiminen kannattaa !

    VastaaPoista
  4. Kiitos! <3 Aivan niin, pidetään tämä ajatus mielessä ja toteutetaan sitä!

    VastaaPoista