keskiviikko 28. toukokuuta 2014

HerraskartanonkakutTänään vuorossa ovat olleet pikkuleivät. Leivoin pikkusiskon kanssa herraskartanonkakkuja. Tein myös gluteenittoman version, joten jaan teille sekä tavallisten pikkuleipien että gluteenittomien ohjeen.


Herraskartanonkakut (55 kpl)

200g margariinia/ voita
1 1/4dl sokeria
1 kananmuna
4dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Väliin 

250g vadelmahilloa

Sekoita voi ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja yhdistä voi-sokeri seokseen. Anna taikinan olla peitettynä jääkaapissa n. 30 min.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhoitetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Painele pyöreällä muotilla tai kannella sopivan kokoisia paloja. Aseta leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 200 asteessa n. 8 min.
Anna pohjien jäähtyä hetki. Täytä vadelmahillolla.
Keksit ovat parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
Halutessasi voit siivilöidä keksien päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
 
Herraskartanonkakut (gluteeniton ja laktoositon)
 (55kpl)

200g laktoositonta margariinia/ voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 tl psylliumia
1/2 dl vettä
1dl perunajauhoa
2dl riisijauhoa
1 dl tattarijauhoa
1tl leivinjauhetta

Väliin
250g vadelmahilloa 

Lisää psyllium veteen ja anna turvota siinä n. 10 minuuttia. Sekoita voi ja sokeri huolellisesti sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää hyytynyt psyllium (lisää taikinaan sitkoa ja näin helpottaa leivottavuutta ja auttaa keksien koossapysymistä). Anna taikinan olla peitettynä kylmäkaapissa n. 30 min.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse levyksi ja ota pyöreällä muotilla tai kannella sopivia paloja ja aseta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200 asteessa n. 8 min. Anna jäähtyä. Laita kahden pohjan väliin vadelmahilloa. Halutessasi voit siivilöidä keksien päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti