keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Onnea isi!



 

 
 
Tänään juhlittiin pienimuotoiseti meidän isin laulututkinnon valmistumista. Tein yllärinä isille vadelmasuklaahyytelökakun, joka mastui jokaiselle herkkusuulle. Vain pieni pala jäi odottamaan illalla saapuvaa ystävää:)
 
VADELMASUKLAAKAKKU
 
Pohja
 
1pkt dominokeksejä
50g voita/ margariiniä+pieni ripaus suolaa
 
 
Vadelmamousse
 
6 liivatelehteä
2dl kermaa
250g maitorahkaa
1 1/2 tl vaniliinisokeria
1dl tomusokeria
300g vadelmia
1 pussi pätkiksiä
 
 
Pinnalle
 
100g tummaa suklaata
1 1/2 dl kermaa
3rkl voita/ margariinia + pieni ripaus suolaa
 
1. Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi/margariini. Levitä seos tasaisesti hyytelökakkuvuoan pohjalle.
 
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 min, jotta ne pehmenevät. Vatkaa kerma, lisää maitorahka, sokerit ja vadelmat. Rouhi joukkoon pätkikset. Kuumenna vettä kattilassa n. 1/4 dl. Kun vesi kiehuu ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Kaada ohuena nauhaa moussen joukkoon tasaisesti sekoittaen. Kaada mousse vuokaan ja levitä se tasaisesti.
 Anna kakun hyytyä yön yli kylmäkaapissa.
 
3. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon voi/margariini ja suklaa. Jäähdytä seos hyvin. Kaada hieman hyytynyt suklaakuorrute kakun päälle. Mikäli kuorrute on liian jäykkää, lisää hieman kermaa. Anna kuorrutteen valua hieman reunoille.
Koristele tuoreilla kirsikoilla tai muilla marjoilla.

VINKKI: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä pohjassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti