perjantai 10. lokakuuta 2014

Puolukkakinuskikakku ja synttärijuttuja





Viikko sitten vietettiin minun synttäreitä. Halusin leipoa vieraille juhlan kunniaksi syksyisen hyytelökakun. Makupariksi valitsin puolukan ja kinuskin ja täytyy sanoa että tuo yhdistelmä vaan toimii! Tällä kertaa liivate vaihtui agar agariin. Minua on jo pitkään inhottanut ajatus "possun nahkakakusta", mutta varmuuden varalta on tullut turvauduttua siihen liivatteeseen. Tästäkin kakusta olen tehnyt aikaisemmin liivateversion, ja vasta nyt uskalsin tehdä kokeilun agaragarilla.
Jaan nyt sen liivateversion, sillä agaragarilla hyydytentyn kakun ohje on sellainen koekeittiöversio. Hyvin se kakku oikeasti onnistui, mutta yleiseen jakoon en vielä viitsi ohjetta antaa. Ehkäpä ensikerralla:)

Synttärivalmisteluja oli kyllä ilo tehdä ja vielä mukavampaa oli kun sain apukädet keittiöön. Leivoimme aamusta iltaan, ja silti viimehetkellä meinasi tulla vähän hoppu. Patonkitaikinan laitoin  kohoamaan jo perjantai iltana. Lauantaina vaivattiin taas patonkitaikinaa, kohotettiin ja muotoiltiin malliinsa. Makeaksi naposteltavaksi tehtiin riisisuklaanameja, joiden ohjeen voin tässä syksyn aikana laittaa blogiin. Korvapuustit valmistuivat siinä sivussa. Lisäksi kokosimme rennon salaatin tammenlehtisalaatista, viinisuolahienästä, viinirypäleistä, kirsikkatomaateista, fetasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.
Syötävää tuli melko reippaasti, ja pöydästä sai santsata useampaan otteeseen. Oli ihana pitkästä aikaa juhlia pitkään ja käydä välillä nappaamassa pöydästä huikopalaa. Viimeiset rippeet kokosimme sunnuntai aamuna brunssipöytään. Kyllä oli hyvä viikonloppu!<3

Ja vielä lopuksi, sain tänään vähän apuja graaffista suunnittelua opiskelevalta siskolta ja loimme blogille uuden bannerin. Mitäs pidätte?:)


Puolukkakinuskikakku
(gluteeniton)

Pohja
100g hasselpähkinärouhetta
4dl rusinoita
1,5 dl Aitokaurahiutaleita (Huom! Kaura ei sovi kaikille keliaakikoille)
1,5dl riisihiutaleita
ripaus (ruusu)suolaa

Puolukkatäyte
2,5dl kermaa
250g maitorahkaa
4 dl puolukkasurvosta (ei sokeroitu)
2tl vaniljasokeria
1,5-2 dl sokeria
5 liivatelehteä

Kinuskikiille
3dl kermaa
3dl fariinisokeria
2 liivatelehteä

Koristeluun

1-2dl puolukoita
kananmunanvalkuainen
sokeria

Laita rusinat likomaan n. 10 min pieneen määrään vettä. Poista vesi ja sekoita kaikki pohjan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Survo puolukat ja lisää ne joukkoon. Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä (n.2rkl) ja lisää liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Anna jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana kermarahkaseokseen. Muista vatkata kokoajan voimakkaasti. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku hetkeksi pakastimeen. Valmista kinuskikiille.

Laita kiilteen liivatelehdet likomaan (n. 10 min). Kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatelehdet. Kinuskia EI TARVITSET KEITTÄÄ, kiehauttaminen riittää. Siirrä seos jäähtymään. Lisää jäähtynyt kinuskikastike hieman hyytyneen kakun päälle. Kakun tulee olla tarpeeksi hyytynyt, jotta se ei "imaise" kinuskia sisäänsä!

Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä n.5 h.





2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Ja kiitos vielä viikonlopusta, oli virkistävää♥ tosi kiva tää ulkoasu. Tykkään kovasti! Ootte kyllä taitavia!

    VastaaPoista
  2. KIiTOS ITSELLESI! <3 Mukava kuulla että uusi ulkoasu miellyttää sinunkin kriittistä silmää:)

    VastaaPoista