perjantai 19. joulukuuta 2014

Saksanpähkinätoffeet





Joulu kurkistaa kulman takana.
Kun katselee ympärilleen, sen voi jo melkein nähdä.
Lasten silmien loisteesta, kimmeltävistä valoista ja salaperäisistä ilmeistä.

Tarkoin kuunnellessa voi kuulla kun joulu kopistelee sisään.
Taustalla soivista joululauluista, kulkusten helinästä ja kuiskauksista.

Joulun tuoksut leijuvat jo ilmassa. 
Kanelina, neilikkana ja suklaamakeisina.

Joulu tuntuu jo hyppysissä. 
Piparkakkutaikinana, lahjapaperina ja joulukortteina.

Kun antaa joululle tilaa, joulumieli hiipii hiljaa sisimpään ja pääsee loistamaan valoa ympärilleen.

Tuohon kauniiseen juhlaan on enää neljä yötä.
Minun jouluvalmistelut ovat jatkuneet leipomisen merkeissä.
Suklaatryffelit saivat jatkoa toffeepaloista, jotka maustoin saksanpähkinöillä.

Leipomisen iloa!


Saksanpähkinätoffeet
(gluteeniton, n. 20 kpl)

2dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25g voita

Kourallinen saksanpähkinöitä

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi.
Keitä seosta n. 15 min, niin että se poreilee voimakkaasti. 
Sekoita välillä, jotta seos ei pala pohjaan.
Tiputa kylmään veteen pieni määrä toffeemassaa ja anna sen jähmettyä hetki. Jos se jähmettyy, toffeeseos on valmista.
Rouhi saksanpähkinät pienemmäksi ja lisää ne toffeemassan joukkoon.

Kaada massa laakeaan astiaan ja anna sen jäähtyä. 
Mikäli haluat neliskulmaisia toffeita, leikkaa levy heti  jähmettymisen jälkeen paloiksi.
 Jos teet massasta pyöreitä karkkeja, jaa levy paloihin ja muotoile niistä käsin pyöreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti