perjantai 13. helmikuuta 2015

Kaikkien sydänten päivä










On ystävänpäivä
ruotsalaisittain, kaikkien sydänten päivä.


Tänään on aika sanoa kiitos jokaiselle vierellä kulkevalle ja kauempaa tukevalle ystävälle.
Ruotsalainen ystävänpäivän käsite antaa ajattelemisen aihetta.
Ympärillämme on valtavasti rakkautta ja välittämistä,
kun vain olemme valmiita näkemään sen.
Ilman linja-auton kuljettajia, siivoojia ja roskakuskeja maailma olisi paljon synkeämpi paikka.
Erityiskiitoksen ansaitsevat ne sydämmet, jotka ovat tulleet ystäviksi. 
Sellaisiksi voimavaroiksi, joita ilman ei jaksaisi, ei vaikka hyvä roskakuski hakisi roskani, siivooja pyyhkisi pölyni jne. 
Kyllä te tiedätte!

Kaikki haluaisi varmasti saada ja antaa rakkautta vuoden jokaisena päivänä.
Kokea olevansa rakastettu ja saada rakastaa.
Ei siis riitä että on ystävänpäivä, jolloin kerrotaan että olet ihan mukava, saatan tarvita sinua jatkossakin.
Mutta ei ystävänpäivä mikään turha juhla ole.
Se antaa oivan tilaisuuden alleviivata välittämisen viestiä ja kylpeä päivän ajan rakkaudentäyteisessä pumpulissa.

Ehkä ystävänpäivän tarkoituksena on myös jakaa kiitollisuutta ja rakkautta löyhemmin.
Se madaltaa  kynnystä ilahduttaa esimerkiksi postinkantajaa, joka päivittäin huolehtii aamujesi onnistumisesta,
pudottamalla lehden luukusta.

 Rakkaat ystävät,
olette mielettömiä ja saatte minut iloitsemaan elämästä.

Halauksin ja suklaasydämin teitä kiittäen,
Aleksandra



Suklaasydämet
(gluteeniton)

Pähkinäiset suklaasydämet
(12kpl)

2dl manteleita
1/2dl suolapähkinöitä
1,5 dl rusinoita
1/4  tl vaniljauutetta (tai 1/2 tl vaniljasokeria)

Lopuksi 1/2 dl kokonaisia suolapähkinöitä

Kuorrutukseen 80 g tummaa suklaata

Mittaa tehosekoittimeen mantelit suolapähiknät ja puolet rusinoista. Jauha tasaiseksi ja lisää loput rusinat. Jatka massan jauhamista, kunnes se on kiinteää. Rusina sitoo massan, kun jaksat jauhaa tarpeeksi pitkään!
Mausta vaniljalla ja lisää lopuksi kokonaiset tai hieman rouhitut suolapähkinät.

Painele massa tiiviisti sydämen muotoisiin jääpalamuotteihin ja anna kohmettua hetki pakastimessa.
Sulata suklaa vesihauteessa. Itse käytin 90% tumma suklaata, mutta voit valita suklaan makusi mukaan. Suosittelen kuitenkin käyttämään tumma suklaata.

Irrota sydämet muotista ja kasta ne sulassa suklaassa.
Käytä apuna lusikkaa va veistä.
Nosta veitsen avulla leivinpaperilla päälystetylle lautaselle.
Laita kuorrutetut sydämet pakkaseen niin että pinta kovettuu.
Tarjoa esim. kaakaon tai kahvin kera.

Suklaasydämet puolukkaisella täytteellä
(6kpl)
1dl puolukkaa
1 banaani
1 tl chiansiemeniä

Kuorrutukseen 40 g tummaa suklaata

Sekoita blenderissä puolukka ja banaani. Lisää joukkoon chiansiemenet.
Jaa massa sydämenmuotoisiin jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen jähmettymään.
Kun sydämet pysyvät koossa, sulata suklaa vesihauteessa kasta ne nopeasti suklaassa. 
Käytä apauna lusikkaa ja veistä. 
Nostele valmiit sydämet leivinpaperilla peitetylle lautaselle ja laita hetkeksi pakastimeen.
Sydämet ovat valmiita kun pinta on kovettunut.

Banaani-suolapähkinätäytteiset suklaasydämet
(6kpl)

1 banaani
2rkl taatelia
2 tl chiansiemeniä
2 rkl suolapähkinöitä

Kuorrutukseen 40 g tummaa suklaata

Blendaa banaani, taateli ja chiansiemenet.
Lisää joukkoon hieman rouhitut suolapähkinät ja jaa massa sydämen muotoisiin jääpalamuotteihin.
Jähmetä sydämet pakastimessa.
Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta sydämet nopeasti siinä.
Käytä apuna lusikkaa ja veistä.
Nosta valmiit sydämet leivinpaperilla peitetylle lautasella ja laita hetkeksi pakastimeen.
Sydämet ovat valmiita kun pinta on kovettunut.







4 kommenttia:

  1. Testasin heti, ja nämä oli kyllä todella herkullisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota! Eivät kyllä kauan joutuneet odottelemaan syöjäänsä ;)

      Poista
  2. Pitääpä pistää testaukseen!! (kuhan ensin viikonlopun herkuttelusta palautuu xd )
    ps. Tosi kauniita ajatuksia taas ja nättejä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on jo herkuteltu raaka-suklaalla ja seuraavaa leivontaoperaatiota suunnitellaan;) Kiitos sinulle, on aina ilo kuulla että muutkin pitävät blogin ulkoasusta ja ajatuksen juoksu kulkee samaan suuntaan!

      Poista