perjantai 20. helmikuuta 2015

Kyllä tässä taas sydäntä vietiin!







Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja maukkaat herkkuhetket ovat molemmat minulle tärkeitä asioita.
Myös täällä blogissa olen alusta asti halunnut jakaa hieman terveellisempiä vaihtoehtoja herkuille ja välittää hyvää oloa eri muodoissa. 

Arvaatkin varmaan, kuinka iloinen olen ollut kun kirjakauppoihin on ilmaantunut leivontakirjoja, joissa loihditaan raakaherkkuja, löydetään vaihtoehtoja vaalealle sokerille ja hyödynnetään ravintorikkaampia jauhoja.

Kaikkea  ei voi kuitenkaan saada omaksi, joten onneksi on kirjasto,
Sieltä olen kantanut kotiin vinon pinon inspiraatiota.
Olempa välillä meinannut jopa hukkua ideoiden runsauteen ja kadottaa oman ääneni.
Kirjoja selatessa testattavien ohjeiden lista on kasvanut vähintään metrin mittaiseksi.
 Ehkä lainailen ideoita vähän yhdestä jos toisestakin ohjeesta ja lopulta sovellan niistä oman versioni.
Niinhän se yleensä menee.

Virpi Mikkonen tarjoilee uudessa Kiitos Hyvää kirjassaan sokerittomia ja gluteenittomia leivontaohjeita. 
Ja täytyy sanoa, että kyseessä on kerrassaan ihastuttava, koukuttava ja kaunis taidonnäyte.
Kirjaston uusintarajatkin alkavat tulla vastaan, kun kirjaa niin kovasti olen halunnut pitää hyppysissäni.
Tänään totesin että ansaitsen jotain ihanaa.
 Kiitosta siitä sitkeydestä, jolla olen suurenkin työmäärän keskellä halunnut mennä eteenpäin.
Ja ehkä jo arvaatkin, että nyt se on minun.
Sydäntäni lämmittää vieressä pötköttävä Kiitos Hyvää kirja.
Ihanaa kun olet siinä, aina saatavilla.
Eikä tarvitse anoa lisäaikaa!

Muutamaa ohjettakin olen jo kirjasta aikaisemmin testannut.
Viimeviikolla kokeilin pähkinäisiä toffeita, ja kyllä tässä taas sydäntä vietiin.
Kokeile vaikka itse!

Tälle viikonlopulle haluan heittää haasteen,
palkitse itsesi jollakin mukavalla tavalla.
Se voi olla jotain aivan pientä tai suurempaa, 
pääasia on että osoitat itsellesi että olet sen arvoinen!

Lempeää viikonlopun alkua!

Ohje on Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää kirjasta.

Pähkinätoffeet
(Glut, sokeriton, n. 15 kpl)

1dl manteleita ja/tai pähkinöitä
1,5 dl luomu hunajaa
2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 rkl kookoshiutaleita
hyppysellinen ruusususuolaa

Murskaa pähiknät blenderissä.
Mittaa hunaja paistinpanulle ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa vaahdota. 
Anna hunajan vaahdota n. 4 min ja sekoittele massaa samalla.
Madalla lieden lämpötila pienimmälle ja lisää joukkoon maapähkinävoi. Hämmenä kunnes seos paksuuntuu hiukan. Siirrä pannu pois levyltä ja lisää joukkoon mantelimuru, kookohiutaleet.
Sekoita massa tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Laita hetkeksi jääkaappiin kohmettumaan ja leikkaa tämän jälkeen sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ripottele pintaan hiukan ruususuolakiteitä tai tavallista ruususuolaa.

Nämä namit säilyvät jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä n. 2 viikkoa.
(Mikäli JOKU ei käy syömässä niitä;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti