Menneet viikot ovat olleet täynnä muutosta.
Niihin on mahtunut vanhasta luopumista ja uuden vastaanottamista.
On juhlittu ystävien häitä, ylioppilasjuhlia ja valmistunutta äitiä.
On vaivattu leipätaikinaa, nautittu teetä ja annettu keinun vauhdin tuudittaa ja hurmata.
Tuoreimpana haasteena on ollut uuden rytmi opettelu, sillä tänä kesänä herätyskello soittaa 5.15.
Onneksi työpäivän jälkeen saa vaihtaa vapaalle, heittää kevyet vaatteet ylle ja nauttia kesätuulen pyörteestä.
Kesällä keveyden siirtäisi mielellään myös kotitöihin, joten olen pyrkinyt loihtimaan ruokia joissa lieden ääressä vietetty aika pysyy minimissään.
Eilen tonnikalakastike ja haudutettu couscous valmistui 15 minutissa.
Joo, ei tämä tosiaan ole mikään uusi keksintö, mutta toimii ehkä muistinvirkistäjänä :)
Tonnikalakastike
(gluteeniton, 2-3 annosta)
1/2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
400g tomaattimurkaa (luomu)
1 prk tonnikalaa
mustapippuria
2rkl nokkosjauhetta
(ripaus suolaa)
Lisäksi
2 dl couscosta (HUOM! ei gluteenitonta, voit korvata esim. kvinoalla)
2dl vettä
ripaus suolaa
1tl voita
Hienonna punasipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit kevyesti.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja tonnikala.
Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita nokkosjauhe valmiin kastikkeen joukkoon.
Anna hautua n.5min
Mittaa kattilaan 2 dl couscosta.
Kaada päälle kiehuvaa vettä ja mausta suolalla.
Anna vetäytyä kannen alla n. 6 min. Ei siis keitetä, annetaan vain olla.
Mausta halutessasi pienellä voinokareella.
PS. Väsäilin tänään tästä kastikkeesta variaation, jossa tonnikalan tilalle laitettiin 200 g punaisia linssejä. Lisäksi revin joukkoon n. 80g mozzarellaa ja lopputulos oli jopa parempi kuin alkuperäinen:) Suosittelen!
Oij, mukavan helpon näkönen tuo tonnikalakastike. Pitää ehottomasti testata :) Ps. Tsemppiä aamuherätyksiin !!
VastaaPoistaKiitosta, onneksi nyt on viikonloppu. Ja kyllä, suosittelen testaamaan:)
VastaaPoista