torstai 29. toukokuuta 2014

Cookies





Tänään on ollut vuorossa voi leipäkakun leivät ja cookinsit. Molemmista on taas tehty sekä tavallinen että gluteeniton versio. Keksejä on koemaistettu useaan otteeseen meidän talon pienimpien (ja vähän isompien) voimin. Onnistuivat ilmeisesti todella hyvin, niin paljon keksejä oli kadonnut, kun palasin pienen tauon jälkeen keittiöön. Toisaalta sehän on vaan hyvä että talossa on pikku makutuomareita. Näin leivonnaiset käyvät läpi monivaiheisen laaduntarkkailun ja pöytään pääsee vain valioyksilöitä ;) Vaikka käteni ovat olleet tänään myös leipätaikinassa, jaan nyt vain keksien ohjeen. Mielestäni leipäkakku ansaitsee oman postauksen, joten leivistä lisää myöhemmin :)

Cookies
(46kpl)

200g margariinia
3 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1dl riisihiutaleita
1 dl mantelirouhetta
1tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata

Sekoita margariini ja fariinisokeri keskenään. Lisää munat yksitellen. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää voisokeri seokseen. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Levitä pöydälle vähän vehnäjauhoja. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele niistä pötköt (n. 4 cm paksuiset). Leikkaa 1,5 cm paloja, ja pyörittele ne palloiksi. Painele pallot kekseiksi ja asta pellille. Paista 175 asteessa 9 minuuttia. Anna jäähtyä.

Cookies
(23 kpl, gluteeniton, laktoositon)

100 g  laktoositonta margariinia
1/2dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
reilu 2dl riisihiutaletta
1 dl  tattarijauhoa
1dl riisijauhoa
50g laktoositonta suklaata

Kaavilointiin tattari ja riisijauhoja

Sekoita margariini ja sokerit keskenään. Lisää kananmuna. Sekoita jauhot ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää voi-sokeri seokseen. Anna taikinan levätä n. 30 min kylmäkaapissa. Levitä pöydälle tattari ja riisijauhoja. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä n. 4 cm paksu pötkö. Liekkaa n. 1,5 cm paloja, pyöritä ne palloksi ja litistä keksiksi. Aseta pellille. Paista 175 asteessa n. 9 min. Anna jäähtyä. Halutessasi voit tehdä kekseihin suklaaraidotuksen laktoosittomasta suklaasta.

PS. Lähipäivinä blogissani on tulossa ihana arvonta, kannattaa käydä kurkkimassa täällä :)




2 kommenttia:

  1. Ihanan innostunut pikkuihminen kuvassa. :) Itselle voisi tuota keksireseptiä kokeilla, mutta meidän pikkumiehelle pitää etsiskellä maidottomia reseptejä, kun allergia vasta todettiin.

    VastaaPoista
  2. Mukava että innostuit tästä ohjeesta, se on todellakin kokeilemisen arvoinen! Täytyypä laittaa korvantaakse tuo maidottomuus. Minulla on kokemusta myös maidottoman ruokavalion huomioinnista, joten voisinkin jatkossa jakaa myös sellaisia leivontaohjeita :) Se voi tosiaan aluksi olla totuttelemista ja etsimistä kun lapsen ruokavalio muuttuu, mutta äkkiä sitä oppii uusia tapoja ja niksejä!:) Nämä keksitkin voi tehdä maidottomaksi käyttämällä esim. Tummansinistä keijua (maidoton) margariinin sijasta. Suklaatakin löytyy maidottomana, joten sillä voi korvata tavallisen suklaan :)

    VastaaPoista