Eilen tuli tarvetta saada gluteenitonta tarjottavaa nopeasti, joten
päädyin tekemään teeleipää, mutta gluteenittomilla jauhoilla. Tätä kannattaa kyllä kokeilla, vaikka ei varsinaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattaisikaan. Ainakin itse pidin leivästä ja maistuipa se 1 vuotiaalle makutuomarillekkin.
Gluteeniton teeleipä
Puuro
1dl riisihiutaleita
3dl vettä
1dl riisijauhoa
1dl tattarijauhoa
1 dl kermaviiliä
1/3 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl pellavansiemeniä
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisihiutaleet. Anna kiehua hetki ja laske sitten levyn lämpötilaa. Anna hautua noin 10 min. Jäähdytä puuro.
Lisää joukkoon jauhot, kermaviili, suola, leivinjauhe ja pellavansiemenet. Sekoita yhtenäiseksi ja jaa taikina kahteen osaan leivinpaperille. Taputtele kaksi pyöreää n.1 cm:n paksuista ympyrää. Käytä apuna tattarijauhoja. Pistele leipiin haarukalla reikiä.
Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti