maanantai 14. heinäkuuta 2014

Metsä on täynnänsä mustikkaa!

....tai ainakin melkein :)

Viikonloppuna pääsin ihanien pikkutytskyjen kanssa mustikkaan, koska metsässä oli heidän mukaansa VALTAVASTI marjoja. Ja olihan niitä, ainakin yhteen mustikkapiirakkaan...ja vähän maisteltavaksikin :) Joka syksy lupaan itselleni että tänävuonna pakastin tulee niin täyteen marjoja, että niitä voi syödä surutta seuraavaan marjasatoon asti. Useimmiten marjat ovat kuitenkin lopussa jo jouluna. No, nyt nautitaan kun niitä popsia metsästä suoraan suuhun, ja sitten vähän ajan päästä taas niihi ämpäreihin. Ehkäpä tänä syksynä pakastinkin täyttyy entistä enemmän!

Lauantaina tein pienten, ja vähän isompienkin apureiden kanssa päivällisen, jonka katoimme terassille. Pöytään pääsi isin kalastama kuha. Aivan mielettömän hyvää kalaa. Mausteena käytettiin voita, varsisipulia, pippuria, suolaa ja sitruunaa. Kalan kaveriksi teimme perunamuusin ja kesäisen salaatin. Juomana toimi raikas sitruunavesi, joka oli kaikkien mieleen kuumana kesäpäivänä. Valitettavasti kuvat jäivät ottamatta, kun kameran akku päätti loppua juuri kun olisin päässyt kuvaamaan. Eihän nälkäisten masujen voi kovin pitkään antaa odottaa ja ruoatkin ovat parempia lämpimänä!

Iltapäivällä söimme jälkkäriksi mustikkakukkoa ja jäätelöä. Ja kyllä tuli niin hurmaavan hyvää. Itse tykkään mustikkakukosta myös maitorahkan kanssa, jolloin kokonaisuus ei ole niin makea. Mustikkakukon ohjeen otin tällä kertaa täältä. Ruisjauho pääsi loppumaan kesken, joten korvasin 1dl:n karkealla talkkunajauholla. Tämä ohje ei tosin ollut gluteeniton.  Jäinkin miettimään, että ehkäpä syksymmällä toteutan gluteenittoman version mustikkakukosta, saa nähdä mitä tuleman pitää:)

Nyt odottelenkin innolla perjantaina alkavaa kesälomaa. Huomenna muistan taas teitä gluteenittomalla ohjeella, sillä viikonloppuna ehdittiin herkutella myös gluteenittomalla mustikkarahkapiirakalla.

Mukavaa alkuviikkoa, 
nautitaan kesästä!:)


4 kommenttia:

 1. Niin kesäisen kuulosta! Ihana postaus<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos♡Viikonloppu olikin pitkästä aikaa oikeasti kesäinen ja lämmin:)

  VastaaPoista
 3. Oi että!! taas niin kauniita kuvia ((:

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Aurinkoinen ilma suorastaan kutsuu kuvaamaan:)

  VastaaPoista