Viikonlopun marjasato pääsi suoraan käyttöön. Määrä ei ollut valtaisa, joten ajattelin että rahkapiirakka voisi olla perinteistä mustikkapiirakkaa riittoisampi vaihtoehto. Käytin ohjeen pohjana tavallista rahkapiirakan ohjetta, mutta muutin sen gluteenittomaksi. Piirakasta tuli niin ihanaa että muruakaan ei jäänyt yli ja olisin saanut tehdä heti seuraavana päivänä uuden pellillisen :)
Mustikkarahkapiirakka
Pohja
125g
Voita
2dl
sokeria
1,5
dl riisihiutaleita
1,5dl
tattarijauhoja
1,5
dl riisijauhoa
1/2
tl soodaa
1
tl leivinjauhetta
1dl
maitorahkaa
1/2
kananmunaa
Rahkatäyte
250g
maitorahkaa
0,5dl
sokeria
1/2
tl vaniljasokeria
1/2
kananmunaa
200
g mustikoita
1.
Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää
joukkoon riisihiutaleet, tattarijauho ja riisijauho.
2.
Ota taikinasta 2,5dl toiseen astiaan.
3.
Lisää loppuun taikinaan sooda, leivinjauhe, maitorahka ja
kananmuna.
4.
Voitele (22 cm) irtopohjavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja
reunoille.
5.
Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään ja levitä täyte
pohjan päälle.
6.
Ripottele loppu taikina piirakan päälle.
7.
Paista 225 asteessa n. 40 min.
Kiitos vinkistä! Liitin blogini sivustoonne :)
VastaaPoista