perjantai 25. heinäkuuta 2014

Rakkaita hetkiä
Nyt on kaksi päivää lomailtu Helsingissä ja iloitsen kun arki saa hetken aikaa olla taka-alalla.
Eilen kävimme Ateneumissa Tove Janssonin 100-vuotis näyttelyssä. Ateneum on jo itsessään todella vaikuttava kokemus, niin kaunis rakennus. Ihastelin kuinka taidokkaasti näyttely oli toteutettu. Toven työt oli asetettu kauniisiin taulukokoelmiin ja suurille vaaleille papereille oli painettu muumisarjakuvia. Huomasin että viehätyin töistä, jotka olivat yksinkertaisuudessaan vangitsevia. Kiinnitin huomiota myös töissä käytettyihin värimaailmoihin ja siihen kuinka paljon ne vaihtelivat teeman ja aikakauden mukaan. 
Eiliseen päivään mahtui myös Kaivopuistossa hurraamista, kun kolme kaveriamme kävi hyppäämässä benjihypyn. Aikamoista!:)

 Tänään siskollani oli työpäivä. Minä nukuin kaikessa rauhassa, keittelin aamuteet ja tutustuin lähialueeseen lenkkareita kuluttaen. Askel oli kyllä hyvin hidas, näköjään vauhdikkaampi lenkkeilykin on nyt kesälomalla;) Ehdimpäs ihastella kaikki katujen kavilat ja kivijalkakaupat.  Nautin hetken kaupungin ääniä kuunnellen, soitin pianoa, luin lehtiä ja selailin blogeja. 
Päätin yllättää siskoni, ja laitoin meille ruoan valmiiksi. Lähikauppa tuli tutuksi, kun kävin ostamassa varhaisperunoita, lohta, sipulia, herneitä jne. Kaikkea kesäistä, raikasta ja maukasta! Aluksi tarkoitus oli tehdä uunilohta ja uusia perunoita. Helteinen sää sai kuitenkin mielen kääntymään lohikeiton puolelle. Alkupalaksi laitoin kirsikkatomaatteja, omenaa, kurkkua, mozzarellaa, punasipulirenkaita ja herneitä kuppeihin, joista saattoi koota itselleen mieluisen salaatin. Lohikeittokin maistui ihanasti, keveän alkupalan jälkeen.

Tässäpä pikaiset kuulumiset täältä, nyt täytyy lähteä kohti uusia elämyksiä:)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta lomalta! Toven näyttelyssä haluaisin itsekin ehdottomasti käydä seuraavalla Helsingin reissullani. Kai se näyttely on vielä hetken aikaa auki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Muistaakseni näyttely on esillä syyskuuhun asti:)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista