tiistai 12. toukokuuta 2015

Aina löytyy syy leipoa kakku!








Tiedättekö,
tänään on ollut yksi niistä päivistä jolloin elämä tuntuu hymyilevän, vaikka haastettakin riittää.
Ehkäpä juuri siksi pienet ilonaiheet ovat tuntuneet suurilta.
On onni saada nukahtaa hymy huulilla ja voida huomata hymyilevänsä pitkin päivää.
Tänään hymyn huulilleni ovat nostattaneet aamupalapuuro ystävän seurassa, lempeässä tuulessa juoksentelu, kirjastoon saapunut Hyvän elämän anatomia kirja, höyryävä teekupponen loisto seurassa sekä ihanat kämppikset.
Enkä voi jättää mainitsematta vielä illan joogaa.
Kiitos näistä!
Viikonloppuna kiitettiin yhtä tärkeimmistä.
Äitejä, isoäitejä, heitä jotka ovat suurella sydämellä meitä hoivanneet.
Antaneet parastaan.
Oli aihetta kakun leipomiseen.
Ohje ei aivan ehtinyt äitienpäiväksi, mutta onneksi kevät on juhlia täynnä.
Eilen sain taas makuraadin paikalle ja kakku todettiin toimivaksi.
Uskallan siis suositella sinullekkin!

Rattoisaa tiistai iltaa!

Mustaherukkaraakakakku
(Gluteeniton, maidoton, sokeriton
vuoka 18x9 cm)

Pohja
1dl manteleita
100 g taatelia
1/3 dl kookoshiutaleita
1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl riisihiutaleita
1tl hunajaa
ripaus (ruusu)suolaa

Mustaherukkatäyte
2,5 isoa banaania
200 g mustaherukoita (pakaste)
1,5 rkl chiansiemeniä
3 tl hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

Koristelu
1/3 pohjamurusta
1 rkl kookoshiutaleita
20 g raakasuklaata raastettuna

Ota mustaherukat sulamaan huoneenlämpöön.
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, jotta kakun irrottaminen vuoasta on helpompaa.
Blendaa kaikki pohjan ainekset tasaiseksi massaksi.
Ota siitä 1/3 sivuun koristelua varten.
Painele loppu massa tiiviisti vuoan pohjalle.

Blendaa banaanit, mustaherukat ja chiansiemenet keskenään. 
Mausta hunajalla ja vaniljauutteella.
Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita massan joukkoon.
Kaada seos pohjan päälle ja anna kovettua pakkasessa vähintään 4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti