Sain tällä viikolla rakkaalta ystävältäni viestin.
Havahduin taas miettimään, kuinka tärkeää olisi muistaa kohdella itseään kuin kalleinta aarretta.
Paijata, kuiskia iloisia ajatuksia ja puhella kuin rakkaimmalleen.
Suhdetta itseensä voisi kai verrata parisuhteeseen.
Myös siinä kysytään tahtoa rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä.
Tarvitaan lujaa lempeyttä,
kykyä kuunnella omia tarpeita,
itsekuria ja armollisuutta.
Tulee päiviä, jolloin tyytymättömyys ottaa vallan.
Omien aikaansaannosten puutteelisuus tai saamattomuus voivat piinaavat.
Silloin tarvitaan rakkautta, ääntä, jolla puhuisit myös kumppanillesi.
Joskus se voi olla napakka kehotus lähteä lenkille, toisinaan jäädä lepäilemään.
Se on itsensä kuuntelemista ja luottamuksen antamista omille tuntemuksille.
Onneksi tulee myös niitä päiviä, jolloin peilistä katsoo ihan kiva tyyppi.
Elämä tuntuu jokseenkin kulkevan mukavia polkuja ja on helppo hymyillä.
Opitaan molemmista.
Otin haasteeksi kuiskailla itselleni iloisia ajatuksia,
taputtaa olalle niin myötä ja vastoinkäymisissä ja
helliä myös arjen keskellä.
Otatko sinäkin haasteen vastaan?
En tiedä,
mutta ehkä voisit kokeilla.
Työnnä käsi sämpylätaikinaan, helli itseäsi ja anna ajatuksillesi aikaa.
Listaa päivän iloiset asiat.
Ole kuulolla, jos mielessäsi on haastaviakin tunteita.
Laita ne vain merkille.
Pyörittele taikina pikkuisiksi sämpylöiksi.
Työnnä pelti lämpöiseen uuniin.
Ihastele kuinka sämpylät pullistuvat ja ruskettuvat.
Mutusta tuoreena,
aisti ja nauti.
Siemensämpylät
(Gluteeniton, 16 kpl)
Juuri
5dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl hunajaa
3 dl tattarijauhoa
1 dl riisijauhoja
1 rkl psylliumia
Lisää juureen
2 dl karkeita riisijauhoja
2,5dl riisijauhoja
1 dl hampunsiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
Pintaan
Voitele kananmunalla
auringonkukansiemeniä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja vatkaa voimakkaasti vispilällä.
Sekoita joukkoon hunaja, jauhot ja psyllium.
Anna juuren tekeytyä peitettynä n.15 min.
Lisää juuren joukkoon loput jauhoista, hampunsiemenrouhe, siemenet ja sekoita.
Lisää joukkoon suola ja öljy.
Vaivaa taikinaksi (taikina kannattaa tarvittaessa kaataa pöydälle ja vaivata siinä).
Jaa taikina kahteen osaan.
Muotoile pötköksi ja jaa 8 osaan.
Pyörittele sämpylöiksi ja aseta pellille kohoamaan n. 30 minuutiksi.
Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan auringonkukansiemeniä.
Paista 225 asteessa n. 12 min.
Ihana teksti! Ja niin totta joka sana. Sää osaat kirjoittaa kauniisti.:)
VastaaPoistaPetra
Kiitos Petra <3 Ilo kuulla että teksti on koskettanut myös sinua :)
Poista