perjantai 21. elokuuta 2015

Siskoaikaa saaressa
















Näitä helteitä ei varmaankaan voi hehkuttaa liikaa.
Vihdoinkin housunlahjetta on voinut lyhentää reippaasti ja hihojakaan ei ole tarvittu.
Viime viikonloppuna satuimme olemaan siskojen kanssa yhtäaikaa kotona.
Syntyi idea saaripiknikistä, ja se oli sitten menoa!
Valmistelimme eväitä, etsimme veneen avaimia ja pakasimme mukaan pari viirinauhaa. 
Yksi kuva tältä retkeltä vilahtikin jo instagramissa, mutta halusin vielä jakaa tunnelmia  täällä blogin puolella. 
Halusin jakaa teille myös uudistetun version kurpitsakätköistä, joiden ohjeen julkaisin ensimmäisen kerran viime syksynä.
Valmistimme myös suklaabanaaneita, hieman alkuperäistä ohjetta kevyemmin koristeltuna.
Nappasimme kaupasta mukaan croissantit ja vesimelonin, jota kauhoimme lusikoilla suihin.
Yhteisen ilon kukistajaksi leivoimme vielä kakun, jonka ohjetta emme kuitenkaan muistaneet ottaa ylös.
Rennolla meiningillä siis mentiin.

Aurinkoista viikonloppua!


 Kurpitsakätkö
(Gluteeniton, 18 kpl)

Pohjataikina
2 dl tattarijauhoja
2 dl riisijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (käytin Finaxia)
1 tl suolaa
1,5 dl hienoa kesäkurpitsaraastetta
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl vettä

Täyte
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
100 g fetaa
1/2 tl mustapippuria
1 kananmuna

3 tomaattia
3dl juustoraastetta

Aloita valmistaminen täytteestä.
Pilko sipulit hienoksi silpuksi ja raasta kesäkurpitsa raasteeksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota seosta hetki. Lisää feta ja mustapippuri ja anna maustua hetki. Lisää lopuksi joukkoon kananmuna.

Raasta valmiiksi juustoraaste ja pilko tomaatit.

Raasta kesäkurpitsa pohjataiknaa varten hienoksi raasteeksi.
Aseta kaksi suodatinpussia sisäkkäin. Laita raaste suodatinpussiin ja aseta suodatinpussi lasin päälle. Näin ylimääräinen neste pääsee valumaan pois.
Sekoita tattarijauho, riisijauho, leivinjauhe, suola ja psyllium keskenään.
Lisää joukkoon valutettu kesäkurpitsaraaste, rypsiöljy ja vesi.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna tekeytyä kylmäkaapissa n. 5 min.

Voitele muffinssipellin kolot öljyllä.
Jaa taikina 18 osaan.
Leivo hyvin jauhotetulla pöydällä pieniä pyörylöitä, jonka saat asetettua pellin koloon.
Jauhoina voit käyttää esim. tattarijauhoja.

Lusikoi jokaiseen koloon täytettä.
Ripota pinnalle vähän juustoraastetta, aseta päälle tomaattisiivu.
Laita pintaan vielä juustoraastetta.

Paista 225 asteessa 18 min.

Nostele kurpitsakätköt pois pelliltä ja anna niiden jäähtyä ritilän päällä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti