Vaikka kesä on taittunut elokuun puolelle, iltaa voi vielä hyvin istua terassilla.
On ihana kattaa kauniisti varjon alle, ja nautiskella hyvästä seurasta ja ruoasta.
Tämä tonnikalapirakka syntyy näppärästi sekoittamalla ainekset keskenään. Piirakan voi myös valmistaa etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.
Näin myös illan emäntä ja isäntä ehtivät ottaa rennosti!
Tonnikalapiirakka
(Gluteeniton, vuoka 24cm)
Pohja
3/4 dl hirssihiutaleita
3/4 dl riisi/kaurahiutaleita ( Huom . Glut.kaura)
1/3 dl tattarijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 rkl psylliumia
hyppysellinen suolaa
3/4 dl vettä
1/2 dl öljyä
Täyte
1 porkkana raastettua
nippu sipulin varsia
1 prk tonnikalaa
2 tomaattia
Munamaito
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
2 tl oregaanoa
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
Pinnalle
Tuoretta tilliä
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Leikkaa vuokaan sopivan kokoinen leivinpaperi.
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lämmitä paistinpannu, lisää tippa öljyä ja esikypsennä porkkanaraastetta hetki.
Pilko tomaatit ja sipuli.
Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy pois.
Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Testasin tätä äsken ja oli muuten sika hyvää!!! Kiitos siis ohjeesta :* Muuten tein samalla ohjeella mut lisäsin punasipulia ja kesäkurpitsaa, toimi niinkin :))
VastaaPoistaHuippu! Ja nuo lisämausteet eivät varmasti ainakaan huonontaneet makua:)
Poista