torstai 13. elokuuta 2015

Istutaan iltaa
















Vaikka kesä on taittunut elokuun puolelle,  iltaa voi vielä hyvin istua terassilla.
On ihana kattaa kauniisti varjon alle, ja nautiskella hyvästä seurasta ja ruoasta.
Tämä tonnikalapirakka syntyy näppärästi sekoittamalla ainekset keskenään. Piirakan voi myös valmistaa etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.
Näin myös illan emäntä ja isäntä ehtivät ottaa rennosti!


Tonnikalapiirakka
(Gluteeniton, vuoka 24cm)

Pohja
3/4 dl hirssihiutaleita
3/4 dl riisi/kaurahiutaleita ( Huom . Glut.kaura)
1/3 dl tattarijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 rkl psylliumia
hyppysellinen suolaa

3/4 dl vettä
1/2 dl öljyä


Täyte
1 porkkana raastettua
nippu sipulin varsia
1 prk tonnikalaa
2 tomaattia

Munamaito
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
2 tl oregaanoa
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria

Pinnalle
Tuoretta tilliä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Leikkaa vuokaan sopivan kokoinen leivinpaperi.

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lämmitä paistinpannu, lisää tippa öljyä ja esikypsennä porkkanaraastetta hetki. 
Pilko tomaatit ja sipuli.
Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy pois.

Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Sekoita pohjaan kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Anna taikinan turvota n. 5 min. Taputtele pohja vuokan pohjalle tattarijauhoja apuna käyttäen. Levitä pohjan päälle porkkanaraaste, tonnikala ja sipuli. Kaada munamaito pintaan ja viimeistele tomaateilla. Paista uunissa 30 min. Siirrä sen jälkeen piirakka vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 5 min. Koristele tuoreella tillillä.


2 kommenttia:

  1. Testasin tätä äsken ja oli muuten sika hyvää!!! Kiitos siis ohjeesta :* Muuten tein samalla ohjeella mut lisäsin punasipulia ja kesäkurpitsaa, toimi niinkin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippu! Ja nuo lisämausteet eivät varmasti ainakaan huonontaneet makua:)

      Poista