maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapeti





Lämpimämpiä kesäsäitä odotellessa kannattaa tehdä kesä vaikka sateen keskelle. Kieltämättä jatkuva kylmyys ja pilvisyys ei aina ole kovin piristävää, mutta hiphei, ei anneta sen latistaa meitä!
 Keveään kesätunnelmaan minut vei viimeviikolla  raikas tomaatti-mozzarellapeti. Se syntyy hyvin yksinkertaisista raaka-aineista, eikä vaadi montaa hetkeä keittiössä! Sateisena päivänä kokkaaminen tosin voi olla loistavaa ajanvietettä ja silloin voi loihtia esimerkiksi useamman ruokalajin menu. Tämä salaatti toimii loistavasti myös ruoan lisäkkeenä.

Tomaatti-mozzarellapeti

4 tomaattia
150 g mozzarellaa
pieni ripaus suolaa
pieni ripaus mustapippuria
1rkl öljyä (esim. oliivi)
2 sipulinvartta
tuoretta basilikaa / oregaanoa

Pese ja viipaloi tomaatit. Aseta ne laakealle tarjoiluastialle. Leikkaa tai revi mozzarella paloihin ja nostele ne tomaattien päälle. Ripota pinnalle hippunen suolaa ja mustapippuria. Kaada pinnalle ohuena nauhana öljyä. Leikkaa sipulinvarret pieniksi ja ripottele pinnalle. Viimeistele tuoreella  basilikalla tai oregaanolla.



4 kommenttia:

  1. Näyttää toosi hyvältä! Tomaatti, mozzarella ja basilika yhdistelmänä ei voi muuta kyllä ollakaan kuin ihan taivaallista. Kateellisena ja katkerana nykyisenä tomaattiallergikkona katselen näitä kuvia. ;)

    Terkut kuvan supernätille tytölle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihan oikeasssa, eihän se voi pieleen mennä kun yhdistää tomaatin ja basilikan:) Voi sua, täytyy siis vaan tyytyä ihastelemaan kuvia. Onneksi on vaikka kuinka paljon muita herkullisia kesäsyömisiä, kuten mansikat :P Kerron terkut ihanalle mallille!<3

      Poista
  2. Tosi ihania kuvia ja herkullisen kuulosta tuo mozarella juttu:) Ja ihana malli tietenkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan todella hyvää, teen tätä joskus sullekkin!:) Ja kyllä, kuvissa on niin ihana tyttönen!

      Poista