perjantai 10. heinäkuuta 2015

Pinaattileivät





Pinaatti pääsi ryhdistämään tämän päivän leipää. 
Ne maistuvat hyvin sellaisenaan, avokadolla höystettynä sekä sosekeiton seuralaisena.
Käytin leivän kohotuksessa leivinjauhetta, joten valmistukseen kuluva aika on huomattavasti hiivataikinaa lyhempi.
Tämäkin ohje siis suosii sinua, joka mielellään nauttit kesäpäivästä keittiön ulkopuolella.

Aurinkoista viikonlopun alkua!

Pinaattileipäset
(Gluteeniton, maidoton 6 kpl)

1 dl tattarijauhoa
1/2 dl riisijauhoa
1/2 dl kaurajauhoa
3/4 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl pakastepinaattia sulatettuna
1/3 tl suolaa
1,5 dl kylmää vettä
1/2 rkl hunajaa
1/2 dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti.
Liota hunaja kylmään nesteeseen ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon.
Mittaa joukkoon myös öljy. Sekota kevyesti taikinaksi ja anna sen turvota jääkaapissa n. 5 min.
Taikina on hyvin pehmeää, joten ota siitä lusikan avulla kekoja ja pyöritä vedessä kostutetuilla käsillä pieniä leipäsiä. Ei kohoteta, vaan laitetaan suoraan uuniin.
Paista keskitasolla 20 min.

Voit halutessasi ripotella leipien pinnalle hieman tattarijauhoa koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti