Olen hehkuttanut koko viikon, kuinka vaivattomasti ja nopeasti nämä leivät valmistuvat.
Tänään halusin jakaa ohjeen, jonka valmistamistuksessa aika on kultaa.
Erityistä sorminäppäryyttä ei tämänkään tuotteen kohdalla vaadita, mutta maltillinen mieli on eduksi.
Lupaan että maku palkitsee.
Tästä pötköstä riittää syötävää moneksi toviksi.
Vuokaleipä
(Gluteeniton, maidoton, 1 kpl)
6 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 rkl hunajaa
3/4 dl pellavansiemenrouhetta
3/4 dl hampunsiemenrouhetta
3/4 dl mantelirouhetta
1 rkl psylliumia
1,5 dl tattarijauhoja
3 3/4 dl riisijauhoja
2,5 dl KARKEAA riisijauhoa
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
Voitele vuoka öljyllä. Mikäli et tee leivästä maidotonta voit käyttää voita.
Ripottele vuokaan kauttaaltaan pellavansiemenrohetta.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja vatkaa hiiva kierrevatkaimella joukkoon.
Liota hunaja seokseen.
Lisää siemenet, jauhot ja psyllium.
Sekoita tasaiseksi ja lisää suola sekä öljy.
Kumoa taikina vuokaan ja anna sen kohota lämpöisessä paikassa noin 50 min.
Paista 200 asteessa noin 35 min. Irroita leipä vuoasta ja kumoa pellille.
Alenna uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja pasta vielä n. 10 min.
Anna leivän jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti