maanantai 10. elokuuta 2015

Arkirakkautta











" Halusin ilahduttaa sinua, koska olet tärkeä."

Näitä sanoja ei voi liiaksi tuhlata.
Ehkäpä juuri siksi tuntuu, että liian harvoin konkreettisesti osoitan sen kuinka paljon välitän.
Aina ei tarvitsekaan suurempia tekoja.
Arkirakkaushan on rakkautta parhaimmillaan.
On kuitenkin hyvä muistaa ettei sydänalaa sykähdyttävien tekojen tekemistä paeta tämän lauseen taakse.
Myös arkirakkautta on vaalittava.
Välillä voi tarkastaa missä mennään.
Toiminko oikeasti niin, että läheiseni tietävät olevansa minulle tärkeitä.
Eikös arkinen rakkaus ole juuri pieniä tekoja, valintoja jotka saavat läheiset hyvälle mielelle. 

Tämän kakun sai äiti.
Hän joka todella ansaitsee kuulla että hänestä välitetään.

" Halusin leipoa sinulle kakun, 
koska tiedän että ilahdut siitä"


Kardemummalla maustettu vadelmasuklaapiirakka
(Gluteeniton, vuoka 22 cm)

Pohja
1 2/3 dl tattaria
1 1/2 dl täysjyväriisijauhoa
2,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 rkl psylliumia
1 rkl kardemummaa

2 kananmunaa
2dl sokeria

1,5 dl maitoa
1 dl öljyä

Täyte
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
2tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
1 tl sitruunamehua
2 rkl maapähkinävoita
n. 150 g vadelmia

Pinnalle
300g  vadelmia
18 g pätkistä (= 1 patukka)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Leikkaa kakkuvuoan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja aseta se vuoan pohjalle.

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Nostele jauhoseos varovasti vaahtoon ja lisää joukkoon maito ja öljy.
Paista uunissa 35 min.
Anna pohjan jäähtyä täysin

Laita koristelussa käytettävä pätkis hetkeksi pakastimeen. Näin sen raastaminen on helpompaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
Mausta halutessasi maapähkinävoilla.
Sekoita joukkoon runsas kourallinen vadelmia.

Lusikoi kuorrute pohjan päälle.
Koristele vadelmilla.
Raasta lopuksi pinnalle pätkistä.






4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Tein vieraille, tosi maukasta, mutta paistoaikaa minun piti ainakin pidentää reippaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiostasi Paula. Ohjeeseen oli päässyt näköjään lipsahtamaan paistoaika, joka toimii laakeamman piirakkavuoan kohdalla. Pahoittelut tästä! Mikäli kakun leipoo tuohon ohjeen mukaiseen 22 cm: n kakkuvuokaan, paistoaika todella on 35 min. Nyt ohjeessa on oikea paistoaika.
      Mukava kuulla että myös sinä pidit mausta!:)

      Poista