sunnuntai 2. elokuuta 2015

Mansikkabanaanikääretorttu




Töiden loppumisen kunniaksi leivoin mansikkaisen kääretortun.
Tämä leivos ei  kaivannut erikoisia raaka-aineita, mutta lopputulos oli todella maukas.
Lisäksi tästä pötköstä riitti iloa monelle.
Nautiskelimme ensimmäiset palat muuttoavuksi tulleen äidin kanssa.
Yksi pala taipui syntymäpäiväleivokseksi siskolle.
Loput nappasin mukaan työpaikalle loman alkua juhlistamaan.
 Niin, loman alkua. Nyt saan iloita vapaasta elokuusta.
Ehkäpä vähän reissaan, loikoilen ja lenkkeilen. 
Toivottavasti sinullakin on vielä edessä lomapäiviä.
 Mikäli arki kolkuttelee ovella, pakkaa lomafiilistä tulevaan syksyyn.

Rentoja elokuisia askeleita!

Mansikkabanaanikääretorttu
( Gluteeniton, 1 kpl)

Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoa
3/4 dl täysjyväriisijauhoa
1tl leivinjauhetta

Maitorahkakerma
1 dl kuohukermaa
150g maitorahkaa
2 tl (kookos)sokeria
1tl vaniljasokeria

Mansikkahillo
200 g mansikoita
1,5 banaania
2 tl chiansiemeniä
1 tl psylliumia

Lisäksi 
1 banaani viipaloituna
100g mansikkaa viipaloituna

hasselpähkinärouhetta leivinpaperille
tomu- ja kookossokeria koristeluun

Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Vaatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet joukkoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista 200 asteessa 10 min.

Ripottele leivinpaperin päälle hasselpähkinärouhetta ja kookossokeria.
Kumoa valmis pohja niiden päälle ja anna jäähtyä täysin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokerit.
Survo toisessa astiassa banaanit ja mansikat soseeksi.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle maitorahkakerma.
Levitä mansikkasurvos kevyesti kerman päälle.
Viipaloi banaanit ja mansikat ja lisää ne mansikkasurvoksen päälle.
Pyöritä levy rullalle leivinpaperia avuksi käyttäen.
Anna vetäytyä hetki viileässä.

Sirota pintaan tomusokeria ennen tarjoilua.







2 kommenttia: