perjantai 1. elokuuta 2014

Juhlitaan!






Suokaa anteeksi kuvan huono laatu. Idea oli vaan niin hyvä että halusin sen täällä jakaa:)


Eilen juhlittiin rakkaan siskoni synttäreitä. Juhlatunnelmaan virittäydyttiin jo keskiviikkoiltana, kun kävimme hakemassa päivänsankarin ystäväni sympaattisella Ladalla juhlapaikalle. Siellä häntä odotti "aarteen etsintä". Olimme piilottaneet ympäri huonetta toinen toistaan ihanampia, hassumpia, tarpeellisia ja tarpeettomia yllätyksiä. Tehtävänä oli etsiä yllärit ja niiden avulla selvittää, kuinka monta vuotta sitä täyttääkään.  
Aamulla päivänsankari sai alkupalaksi pirtelöä ja croissanttia. Hetken kuluttua suuntasimme rannalle biknikille. Nautimme juhlatunnelmassta herkutellen kesäistä mansikkakakkua, hedelmiä ja croissantteja.

Juhlat saivat jatkua vielä illalla, sillä kotona odotti onnitteluhalaukset, kortit sekä lahjat. Pöydässä houkuttelivat suklaapopcornit, vadelmasuklaakakku ja kanapiirakka. Lampun ympärille oli tehty ihastuttava kortti, johon oli koottu siskoani kuvaavia sanoja.
Kyllä oli sankari iloinen ja taisipa meillä muillakin olla aika mukavaa:)

Tänään haluan vielä jakaa teille synttäreillä nautitun mansikkakakun ohjeen. Se sai toden teolla hurmattua kaikki maistelijat! Niin helppo, yksinkertainan ja loistavan makuinen. Käytimme pohjassa ainoastaan keksimurua (ei siis lisätty voita). Tämä toi kakkuun ihanan raikkaan maun ja rakenteen. Kermaa jatkettiin maitorahkalla, ja mielestäni maitorahkakerman maku on huomattavasti parempaa kuin pelkkä kerma. Päälle reilusti mansikoita ja makunautinto on taattu!:)


Rento kesäkakku

2/3 pkt digestivekeksejä
200g maitorahkaa
2dl kermaa
1,5 rkl (intiaani)sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1l mansikoita
1 pkt valkosuklaa filippiinoksia

Murskaa digestivekeksit pieniksi ja laita muru vuoan pohjalle. Itse käytin irtopohjavuokaa, mutta kakku voisi toimia paremmin esim. lasisessa piirakkavuoassa. 
Vatkaa kerma ja yhdistä siihen maitorahka. Mausta (intiaani)sokerilla ja vaniljasokerilla.
Lisää päälle mansikat ja filippiinoskeksit.
Nauti heti!:)

GLUTEENITTOMAN version kakusta saat käyttämällä pohjassa esimerkiksi Semperin gluteenittomia digestivekeksejä. Nämä ovat näppäriä, jos haluaa päästä myös gluteenittoman kakun valmistuksesta yhtä helpolla, kuin tavallisessa versiossa.
Semperin digestivekeksit sisältävät kuitenkin vehnäntärkkelystä, eli kaikki kekseissä käytetyt jauhot eivät ole luontaisestigluteenittomia.
Tämä on tärkeää mikäli keliaakikko voi käyttää vain jauhoja, jotka eivät sisällä gluteinia alunperinkään. Tällaisia on esimerkiksi tattari- ja riisijauho.

Mikäli siis haluat että kakku on luontaisestigluteeniton, voit tehdä keksit itse. Blogistani löytyvä luontaisestigluteenittomien  cookieiden ohje, toimii hyvin myös tässä kakussa.

Kakun päälle tulevat keksit tulee myös korvata gluteenittomassa versiossa muilla kekseillä. Kaupasta löytyy pieni valikoima glut. keksejä, mutta niissä on usein käytetty tuota vehnäntärkkelystä, joten minulla tulee lähes aina leivottua keksit itse. Tässä kakussa myös pinnalle voi käyttää gluteenittomia cookinseja.

Gluteeniton kesäkakku

1 annosta cookinseja
200g maitorahkaa
2dl kermaa
1,5 rkl (intiaani)sokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Päälle
1l mansikoita
n.10 cookieta

Tee cookinsit ohjeen mukaan. Ota n. 10 keksiä sivuun koristelua varten. Murusta loput keksit vuoan pohjalle. Sekoita maitorahka ja kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita päälle mansikat ja cookinsit. Herkuttele heti!

2 kommenttia:

  1. Juhlat oli kyllä aivan huikeat!! Suuri kiitos teille järjestäjille<3!

    VastaaPoista
  2. Ihana että onnistuttiin ilahduttamaan ja yllättämään sut!<3

    VastaaPoista