Viikko on vierähtänyt omenoiden parissa,
on tehty pullaa, pannaria, leipää, mehua jne.
Viimeistellään teemaviikko omenakakulla, joka maistuu takuuvarmasti kaikille!
Tämän kakun ihanuus piilee muhkeassa rahkakerroksessa.
Se on kuin omenarahkapiirakka, mutta hieman korkeampana versiona se käy kakusta.
Ideoinnissa mukana oli myös äitini, joten lämpimät kiitokset kuuluvat sinne suuntaan!:)
Omenakakku
1,5dl riisijauhoa
1,5dl perunajauhoa
3dl tattaria
3dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100g margariinia
1,5 kananmuna
1,5dl maitoa
Täyte
3dl maitorahkaa
1dl kermaviiliä
1dl sokeria
4 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
800g omenapaloja
(1,5tl kanelia)
Sulata margariini ja laita se jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja lisää joukkoon sulatettu margariini.
Ota 1/3 taikinaa sivuun. Lisää loppuun taikinaan kananmuna ja maitorahka.
Voitele irtopohjavuoka (20cm) ja levitä taikina tasaisesti. Nostele myös reunoille.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada se pohjan päälle.
Ripottele pinnalle loppu taikinamuru.
Paista 200 asteessa 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti