lauantai 9. elokuuta 2014

Kesälaiskan marjapiiras



Tässäpä tulee, maidoton & gluteeniton marjapiirakka. Niin hyvää, maukasta ja melkeimpä terveellistäkin!;) Näissä jauhoissa on ainakin tsiljoonasti enemmän ravintoaineita tallella kuin täysin valkaistuissa vehnäjauhoissa. Haluan kuitenkin vielä muistuttaa että mikäli kaapista ei löydy kaikkia ohjeissa esiintyviä jauhoja, voi niitä vehnäjauhojakin (niitä kun varmaan enimmistön kaapeista löytyy) välillä käyttää, MIKÄLI PIIRAKAN/ LEIVONNAISEN EI TARVITSE OLLA GLUTEENITON!:).
Ja toisaalta on myös niinkin päin, että vaikka ei varsinaisesti olisi gluteeniton, voi valkoisia jauhoja korvalilla muillakin jauhoilla ja hiutaleilla! Näin leivonnaisten ravintoarvot kohoavat huomattavasti :)

Kesälaiskan marjapiiras

Pohja
1dl öljyä
1 kananmuna
1dl sokeria
1 1/4 dl riisihiutaleita
1 1/4 dl tattaria
0,5 dl talkkunaa (=kauraa, 
 kaikki gluteenittomat eivät siedä !
 Voit korvata esim. riisijauholla)

Täyte
400g marjoja
2dl soijajogurttia (esim. Alprosoya toimii hyvin)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

Murupäälinen
0,5 dl öljyä
0,5 dl sokeria
0,5dl talkkunaa ( myös tässä riisijauho, jos vatsa ei kestä kauraa)
0,5 dl tattaria
1 dl riisihiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
Pohja-ainekset voit sekoittaa kevyesti keskenään. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 20 cm) ja laita hetkeksi kylmäkaappiin. 
Myös kaikki täytteen aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa ja toisessa kulhossa murupäälisen ainekset.
Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle taikinamuru.
Paista 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti