perjantai 29. elokuuta 2014

Omena + suklaa = viettelys





Tänään omena taipuu kääretortun muotoon.
Valmistin kahdenlaista täytettä, jotka molemmat ovat vertaansa vailla.
Täyte 1 on maultaan hieman tuhdimpi kaveri, ja on varma makeanhimon taltuttaja.
Täyteessä 2 väliin tulee maitorahkakermaa ja omenahilloa. Pienen suklaisen lisän tuo pinnalle levitettävä kuorrute. Minä peukutin erityisesti tämän toisen version kohdalla :)
Käytin pohjassa ainoastaan perunajauhoja, joten tämä on myös näppärä gluteeniton tarjottava!


Omenasuklaakääretorttu

2dl perunajauhoja
2dl sokeria
4 kananmunaa
1tl leivinjauhetta
3rkl leivontakaakaota


Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään toisessa kulhossa. Lisää ne varovasti sekoittaen munasokerivaahdon joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille. Paista uunissa 220 asteessa n. 15min. 
Leikkaa pöydälle valmiiksi leivinpaperi ja sirottele sille sokeria. Kun pohja on valmis, kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Valmista valitsemasi täyte ja kuorrute.

Täyte 1

Suklaalevite
150g margariinia/voita
4dl tomusokeria
5rkl leivontakaakaota

2dl kermaa
1tl vaniljasokeria

1,5-2dl omenahilloa (ohje alhaalla)

50g pistaasipähkinöitä


 Sekoita sähkövatkaimella margariini, tomusokeri ja leivontakaakao. 
Levitä puolet suklaalevitteestä kääretorttupohjan päälle.
Lisää pinnalle omenahillo. Vatkaa kerma ja levitä siitä puolet omenahillon päälle. 
Rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi.

Yhdistä suklaalevite ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen. Levitä kuorrute kääretortun pinnalle. 
Viimeistele pistaasipähkinöillä.

Täyte 2

2dl omenahilloa (ohje alhaalla)
2dl kermaa
1,5dl maitorahkaa
0,5dl sokeia
2tl vaniljasokeria

Suklaalevite
50g margariinia/voita
1,5dl tomusokeria
3rkl leivontakaakaota
3rkl kermaa

20g mantelirouhetta

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kääretorttupohjan päälle omenahilloa ja maitorahkakerma.
Rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi.

Vatkaa margariini/voi, tomusokeri ja leivontakaakao sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kermaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä varovasti kääretortun pinnalle ja viimeistele mantelirouheella.


Omenahillo

400g omenoita
1dl vettä
1-2dl (intiaani)sokeria

Pese ja lohko omenat. Laita palat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Keitä miedolla lämmöllä n.20-25 min, kunnes omenat ovat täysin pehmenneitä. Survo sose tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta sokerilla makusi mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti