keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kaurarieska


Rakastan erilaisia leipiä. Niitä on mahdollista varioida aivan loputtomiin asti. Minulla oli jääkaapissa maustamatonta jogurttia ja kananmunia, jotka täytyi saada käytettyä ennen reissua. Päätimpä siis tehdä taas leipää, johon sain tuhottua kananmunat ja jogurtin. Mielestäni jogurtti toi kivan happaman vivahteen leipiin. Tällä ohjeella on mahdollista tehdä myös oikein maukasta gluteenitonta leipää. Mikäli haluat tehdä gluteenttoman version, katso suluissa olevat vaihtoehdot.

Kaurarieskat

3dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomassa vaihtoehdossa aitokauraa) 
 1/2 tl suolaa
1 dl kauraleseitä (gluteenittomassa korvaa aitokauralla)
1dl tattarijauhoa

Sekoita jogurtti kananmuna ja kaurahiutaleet. Anna turvota n. 5 min. Lisää suola kauraleseet/hiutaleet sekä tattarijauho. Mikäli kaapista ei löydy tattarijauhoa, voit korvata jauhot vehnäjauhollakin (ei gluteenittomassa:).  Lusikoi taikinasta leivinpaperille 6 leipästä ja taputtele n. 1 cm paksuisia leipäsiä. Käytä apuna tattarijauhoa. Paista uunissa n. 15 min 250 astessa.

Nauti lämpimänä voin kanssa:)

4 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosi hyviä leipäsiä! Korvasin puolet jogurtista maidolla ja laitoin kaurahiutaleita vähän enemmän - toimi oikein hyvin:))

    VastaaPoista
  2. Huippua! Leivissä parasta on just se että niitä voi varioida oman maun ja kaapin antimien mukaan:)

    VastaaPoista
  3. Mie kans tein! vielä kahtena päivänä peräkkäin, sen verran helppoja ja älyttömän hyviä!! :)

    VastaaPoista
  4. Mainiota että leipä on havaittu teilläkin toimivaksi!!:)

    VastaaPoista