keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Puhtipatukat med inkivääri









  
Kevät alkaa vähitellen kurkkimaan lumen alta,  räystäiltä ja pilvien raosta.
Yksi merkki lähestyvästä keväästä on tulppaanit, jotka piristävät niin mieltä kun silmääkin.
Keväässä on jotakin herkkää, 
uuden alkua.
Ilmassa on raikkautta ja kepeyttä, joka enteilee kesän välittömyydestä.
Tämä innostaa lisäämään myös leivontaan ripauksen räväkkyyttä.

Tällä viikolla reipasta asennetta lähdettiin hakemaan puhtipatukoilla.
Ladoin blenderiin lemppariraaka-aineitani, sekä tujauksen tuoretta inkivääriä.
Ja hurraa, melkoisen  maukkaita välipaloja siitä syntyi. 
Mikä parasta, myös 2 vuotias pikkukaveri söi näitä kaksin käsin!
Ei lisättyä sokeria, gluteenia, eikä turhia lisäaineita!

Suosittelen!

Kääräisin patukat suojapaperiin ja viimeistelin pinnan Graniitin leimasimilla.

Virkeyttä viikkoosi, 
you are great!


 Välipalapatukat inkiväärisellä twistillä
(gluteeniton, n.20kpl)

150 g mantelirouhetta
3dl riisihiutaleita
10 viikunaa
2dl rusinaa
5-6 rkl maapähkinävoita  (makeuttamatonta ja suolatonta)
60g tuoretta inkivääriä (= n. 4  valkosipulinkynnen kokoista palaa)
3 hyppysellistä suolaa

Lisää lopuksi kokonaisia rusinoita 1/2 dl.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon kaikki muut ainekset paitsi inkivääri.
Pilko inkivääri paloiksi ja puserra valkosipulinpuristimella pieneksi (lisää myös survimeen jäävä massa muiden aineiden joukkoon).
Jauha kaikki aineet tasaiseksi seokseksi. 
Tämä vie jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen!:)
Maista, ja hienosäädä omaan makuusi sopivaksi.
Lisää lopuksi 1/2 dl kokonaisia rusinoita massaan.
Muotoile n. 20 patukkaa ja kääräise suojapaperiin.





2 kommenttia:

  1. Super nättejä keväisiä kuvia ♥Ja hauskan kuulonen ohje. Menee kyllä testiin nämä patukat !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta!!<3 Kerroppa sitten mitä tykkästi!!?:)

      Poista