sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Käsityö ja kotitalous kohtaavat

Savonlinnan opettajankoulutuksessa vietetään parhaillaan 60-vuotisjuhlaviikkoa. Myös me, kotitaloustieteen opiskelijat pääsimme osallistumaan juhlallisuuksiin järjestämällä käsityötieteen kanssa yhteisen tapahtuman maahanmuuttajille. Tapahtuman tarkoituksena oli tehdä erilaisuuden kohtaamisesta luonnollinen tilanne. Yhteisen toiminnan kautta eri kulttuurien välinset "jännitteet", kuten yhteisen kielen puuttuminen, oli helpompi ylittää.
Tänä aamuna sain lukea aamun lehdestä tästä hienosta tapahtumasta ja ajattelin että voisimpa kirjoitella siitä teillekkin, joten tässäpä vähän tunnelmia eiliseltä!
.
Tapahtumassa meillä oli neljä eri tilaa, joihin olimme jakautuneet. Mukana tapahtumassa oli 25 maahanmuuttajaa. Yhteisenä teemana tapahtumassa oli marjat ja marjastus.Tutustuimme lyhyesti eri marjoihin ja jokamiehenoikeuksiin. Leivoimme yhdessä mustikkakukkoa, jota lopuksi heruttelimme vaniljajäätelön kera!
Lisäksi tapahtumaan kuului punontaa. Jokainen pääsi kokeilemaan taitojaan pienen korin tai tabletin muodossa. Teemana oli kierrätysmateriaalien hyödyntäminen, joten teimme tuotoksiamme vanhoista maitopurkeista sekä kahvipusseista.
Pääsin itsekkin testaamaan taitojani punonnassa. Hieman oli päässyt unohtumaan nuo tekniikat, mutta käsityöopiskelijoiden neuvomana sain kuin sainkin korini valmiiksi:)

Kuvien laatu on  hieman heikko, koska tänään jouduin tyytymään kännykän kameraan!


Kuva täältä 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti