lauantai 25. lokakuuta 2014

Gluteenitonta kasvispitsaa




Harjoitteluni alkaa olla loppupuolella. Enää yksi tunti olisi pidettävänä. Viime viikolla pääsin opettamaan minulle tärkeää aihetta, keliakiaa. Tunnilla oli tavoitteena valmistaa jokin tavallinen hiivataikina leivonnainen, joista valikoin pitsan. Valmistimme erilaisia gluteenittomia herkkuja noutopöytään, ja näin saimme pienessä ajassa valmistettua useita erilaisia leivonnaisia. Pitsaa teimme kinkku- ja kasvistäytteellä. Kasvissyöjänä tuo jälkimmäinen houkutti enemmän, ja tänään päätin juhlistaa viikonloppua kasvispitsalla:) Ehkäpä sinunkin lauantai-ilta kaipaa enää sitä yhtä pikkusuolaista, joten tässä mainio (gluteeniton) pitsan ohje!
Jos et noudata gluteenitonta ruokavaliota, voi jauhot korvata esim. speltti-, hiivaleipä-, graham- tai vehnäjauhoilla.

     Gluteeniton kasvispitsa
(1 pyöreä pitsa)

Pohja
1,5dl vettä
1/3pkt hiivaa
n. 3dl tattarijauhoja
n. 1,5dl riisijauhoja
1dl kermaviiliä

Täytteeksi
Tomaattikastike
1,5dl Tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
2tl pestoa
1mm mustapippuria

100g mozzarellaa
1/2 keltaista paprikaa
1/2 punaista paprikaa
1 punasipuli
pitsamaustetta
n. 1dl juustoraastetta

Lietä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja kermaviili. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi, kiinteäksi palloksi (taikinan kuuluu olla pehmoisen tuntuinen, mutta sen tulee kuitenkin pysyä hyivin kasassa). Pese pelti ja levitä siihen ympyrän muotoon öljyä (näin saat pitsaan rapean pohjan). Levitä taikina ohueksi ympyräksi pellille.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla tomaattimurska, silputtu valkosipulinkynsi, pesto ja mustapippuri. Levitä kastike pitsapohjan päälle. 

Siivuta mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Pese ja leikkaa paprika siivuiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Levitä täytteet pitsan pintaan. Raasta juusto ja ripottele pinnalle. Paista 225 asteessa n.13 min.

Rattoisaa lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä pitsaa! Ja kiva kasvisversio perus lihapitoisen sijaan :)

    VastaaPoista
  2. Thänks! Tämä kyllä maistui vähintään yhtä hyvin, kuin perus lihapitsat!!:)

    VastaaPoista