maanantai 1. joulukuuta 2014

Glutenfria pepparkakor




Tänään aukesi joulukalenterin ensimmäinen luukku.
Minun joulukalenterina toimii Facebookin Hyvän mielen joulukalenteri sekä Touhujoulukalenteri.  Hyvän mielen joulukalenteri haastaa tekemään päivittäin ilahduttavia tekoja ja touhukalenteri laittaa minut liikkeelle! 
Kuukauden vaihtuminen oli tuonut yön aikana mukanaan myös lumen.
 Jospa tänä vuonna saisimme nauttia valkeasta joulukuusta ja joulusta. 

Vaikka juuri aloittelemme uutta viikkoa, mieli lipuu jo hieman lauantaissa, jolloin juhlitaan itsenäistä suomea ja siniristiliput liehuvat saloissa.
Itsenäisyyspäivän traditioihin kuuluu  mm.  Linnan juhlat, kaksi kynttilää ikkunalla ja piparkakkujen leipominen.
Itse olen jo korkannut piparkakkukauden jo marraskuun puolella, sillä pikkujouluihin on täytynyt olla myös gluteenittomia pepparkaakkoja.
Tässäpä sinullekkin oiva ohje vehnättömiin pipareihin. 
Tuoksu ja maku vääntävät tasaisesti kättä tavallisten pipareiden kanssa. 
Eli eroa ei siis juuri huomaa!:)

Piparkakut
(Gluteeniton)

100g margariinia/voita
1 1/3 dl intiaanisokeria
1/2dl siirappia
1/3pussia (a`18g) piparkakkumaustetta (Santa Maria)
1 kananmuna
2 dl riisijauhoa
1 dl tattarijauhoa
3/4 tl ruokasoodaa

1. Kiehauta margariini siirappi, sokeri ja mausteseos. 
2. Lisää joukkoon kananmuna ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
3. Anna taikinan maustua yön yli jääkaapissa.
4. Jaa taikina osiin, levitä pöydälle riisi ja tattarijauhoja ja kaulitse muutaman millin paksuiseksi levyksi.
5. Painele taikinasta haluamallasi muotilla piparkakkuja ja paista 200 asteessa n .4 -5 min (aika riippuu toki piparkakun paksuudesta, 4-5 min toimii ohuille piparkakuille. )

2 kommenttia: