tiistai 26. elokuuta 2014

Omenapaistos




Omenapaistos on klassinen omenaherkku. Ainkin minä pidän todella paljon tästä rapsakan maukkaasta makuelämyksestä. Äidilläni on tapana laittaa kauratoskaan kaurahiutaleiden lisäksi mantelirouhetta ja niin tein minäkin. Omppupaistoksen seuraksi keittelin mainion vaniljakastikkeen.

Omenapaistos
7dl omenaa
3,5dl kaurahiutaleita
1dl mantelirouhetta
1dl sokeria
100g voita/margariinia

Vaniljakastike
5dl maitoa
2 kananmunaa
4rkl perunajauhoa
1/2sl sokeria
1,5 vaniljasokeria

Pese ja pilko omenat lohkoiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi/margariini ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, mantelirouhe ja sokeri. Kuumenna hetki pohjasta sekoittaen. Kumoa täyte omenoiden päälle ja paista 200 asteessa n. 25 min.

Valmista vaniljakastike. Sekoita KYLMÄÄN maitoon kananmuna ja perunajauhot. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa ja paksuuntuu. Muista sekoittaa kokoajan rauhallisesti pohjaa myöten.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa omenapaistoksen kumppanina.

PS. Jos kastiketta jää yli, sille tulee huomenna käyttöä;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti