maanantai 25. elokuuta 2014

Omenavarkaissa?

 



Miksi suurimmat, punaisimmat ja houkuttelevimmat omenat kasvaa aina naapurin puolella?
Vesi herahtaa kielelle ajatuksestakin ja käsi ojentuu kohti notkuvaa oksaa.
Eihän sitä kukaan huomaisi, jos yhden siitä ottaisin.
Vaan maistuisiko se edes hyvälle?
Lapsuudenajan ryöstöretkiltä muistan että kyllä siinä häpeä maistui, eihän toisen omaa saa ottaa ilman lupaa!

Onneksi on niitä omiakin omenapuita.
 Usein löytyy myös tätejä, jotka ilolla tarjoavat omenoitaan jos vaan rohkenee kysyä lupaa!

Minä kuulun niihin onnekkaisiin, joiden pihassa kasvaa syksyisin muhkeita ja maukkaita omenoita.
Aluksi niitä syödään suoraan puusta,
sitten keitellään hilloa,
tehdään omenapaistosta,
herkutellaan omenapiirakalla,
ja rohkaistaan vieraita ottamaan kotiinviemisiä (meillä ei tarvitse käydä omppuvarkaissa;)

Lopulta mietitään että mitähän näistä omenoista vielä voisi tehdä?

Kuulostaako tutulta?

Tämän viikon ajan voit kokkailla kanssani omenaherkkuja, 
sillä blogissani alkaa

OMENAVIIKKO

Luvassa on siis runsaasti herkullisia omenaohjeita!

Ensimmäisen päivän kunniaksi juodaan lasilliset kotitekoista omenamehua.
Valmistamiseen tarvitset runsaasti omenoita ja mehulingon.
Itselläni meni tuohon lasilliseen (3dl)  n.12dl omenaa, joten tähän todella saa hukutettua ylimääräiset omenat.
Mikäli et omista omaa mehulinkoa, kannattaa kysellä ystäviltä ja tuttavilta.
Itse lainasin linkoa siskolta. Kuinka kätevää ettei kaikkea tarvitse omistaa itse!
Mehun sivutuotteena tulee ihanaa omenasosetta, jonka voit syödä sellaisenaan tai säilyttää tulevia leivonnaisia varten. Tämän hillon iso bonus on kypsentämättömyys, jolloin vitamiinit säilyvät tavanomaista keitettyä hilloa paremmin. Joukkoon voi halutessaan lisätä sokeria, mutta minulle maistui ihan ilmankin. 
Myös mehun voi nauttia sellaisenaan.

Omenamehu
Pese ja pilko omenat. 
Kuori, mikäli käytät ulkomaisia omenoita. 
Laita korkea kulho mehulingon suuaukolle, jotta valmis mehu pääsee ulos.
Lisää omenoita vähitellen mehulingon syöttöaukkoon.
 Seikkaperäisempien valmistusohjeiden antaminen on hieman haastavaa, sillä jokainen kone toimii yksilöllisesti. Tässä kaverin apu ja ohjekirja voivat olla tarpeen. 
Muista tarkistaa tasaisin väliajoin säilliö, ja ota omeansose talteen! 

Siemaillaan omenamehua, 
ihastellaan alkavaa syksyä 
ja suunnataan touhukkaana kohti uutta viikkoa!

Huomenna luvassa taas houkuttava omenaohje:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti