keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kurpitsakätkö




Viime viikolla juhlittiin synttäreitä oikein urakalla. 
Minun tehtävänä oli huolehtia suolaista tarjottavaa yksiin pirskeisiin, 
joten piirakat alkoivat taas pyöriä mielessä. 
Pienen pohdinnan jälkeen muistin hauskan idean pikkupiirakoista, jotka tehdään muffinssipellille. Tein kaksi erilaista pohjavaihtoehtoa, joista ensimmäinen on tavallinen suolaisen piirakan pohja ja toinen teeleipätaikinasta tehty. Itse pidin enemmän teeleipäversiosta, koska kokonaisuus oli huomattavasti raikkaampi. 
Molemmat versiot kuitenkin hävisivät tarjoiluvadeilta hetkessä, joten taitavat olla kokeilemisen arvoisia!:)
Sisälle tein pehmeän täytteen kesäkurpitsasta ja fetasta. Pinnalle laitoin tomaattisiivun ja juustoraastetta.
Pienen lämmittelyn jälkeen kätköt on valmiita nautittavaksi.
Nämä sopivat erinomaisesti syksyillanistujaisiin, arkisiin teehetkiin ja vähän juhlavampaankin kattaukseen:)




Kurpitsakätkö

Pohja 1
(Gluteeniton, 8kpl)

100 g voita
1,5dl  kaurahiutaleita (Gluteenittomassa Aitokaura!)
1,5dl tattarijauhoja  (jos et tee gluteenitonta voit käyttää esim. spelttiä tai vehnäjauhoja)
1 kananmuna
ripaus suolaa

Nypi voi, kaurahiutaleet ja tattarijauho. Lisää suola ja kananmuna.
Leivo taikinasta jauhotetulle pöydälle levy. Leikkaa suikaleita ja pyöräytä ne voideltuun muffinssipeltiin. Taputtele taikina niin että muodostuu "kuppeja". Valmista täyte ja lisää sitä kolohin. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja aseta yksi jokaisen piirakan päälle. Lisää pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä hetki ja irrota piirakat veitsen avulla vuoasta.

Pohja 2
(Gluteeniton, 8kpl)
4dl tattarijauhoa (jos et tee gluteenitonta voit käyttää esim. spelttiä tai vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
1,5dl kermaviiliä
1,5dl vettä
1tl suolaa

Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin. Lisää suola, kermaviili ja vesi. Voitele muffinssipellin kolot. Muotoile taikinasta pyöreitä "rieskoja" ja aseta ja koloihin. Valmista täyte ja lisää kuppeihin. Leikkaa pinnalle tomaattiviipaleet ja ripota päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 min.

Täyte

1/2 kesäkurpitsaa
1/2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1rkl oliviöljyä
45g fetaa
1mm mustapippuria
1 kananmuna

Raasta kesäkurpitsa. Pilko sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle öljy. Kuullota kesäkurpitsaraaste ja sipulit. Lisää feta, mustapippuri ja suola ja anna maustua hetki. Lopuksi lisää joukkoon kananmuna.

Pinnalle
2 tomaattia
juustoraastetta

Iloa keskiviikkoiltaan ja toivoa torstaille:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti