keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Juustosarvet



 



Viime päivinä minusta on tuntunut että aika ratsastaa siivillä.
Vielä hetki sitten mietin, uskaltaako sitä Joulu-sanaa edes mainita.
Nyt pikkujoulut kurkistelevat jo nurkan takana ja huomenna pääsen viettämään tämän vuoden ensimmäisiä joulupippaloita.
Viikonloppuna on luvassa myös rakkaan ystäväni valmistujaiset, joten juhlahumua on tiedossa:)

Pikkujoulujen tarjottaviin kuuluu perinteiseti ne tortut, glögit ja piparit. Suklkaasta nyt puhumattakaan!
Jotta verensokeri ei liitelisi koko iltaa pilvissä, on hyvä varata myös jotain pikkusuolaista tarjottavaa.
Itse olen todennut että suolasarvet ovat yksi varsin näppärä tarjottava.
Mikäli haluat valmistaa juustosarvia aivan perinteisen kaavan mukaan, löydät ohjeen täältä.
Tämän päivän ohjeella valmistuu maukkaita, ja gluteenittomia suupaloja. Voin lämpimästi suositella näitä aivan kaikille! Taikina pysyi hyvin kasassa ja siitä oli helppo käsitellä. 
Kaikkein parasta oli kuitenkin pehmeän muheva maku.

Juustosarvet
(25kpl, gluteeniton)

50 g voita/leivontamargariinia
2,5dl vettä/maitoa
25g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 rkl hunajaa
1tl suolaa
2,5dl perunajauhoja
2,5dl tattarijauhoja
2dl riisijauhoja
1 kananmuna

Väliin 
200g juustoraastetta

Voiteluun
20g voita/margariinia

1. Sulata rasva ja lisää joukkoon vesi/maito. Tarkista että seos on kädenlämpöistä ja lisää hiiva. 
2. Kun hiiva on liuennut, lisää psyllium ja anna turvota 10 min.
3. Lisää hunaja.
4. Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää puolet jauhoista huolellisesti sekoittaen hiivaseokseen.
4. Laita leivontakulho lämpimään paikkaan ja anna kohota 15 min.
5. Lisää loput jauhot, suola ja kananmuna. 
6. Vaivaa taikinaa voimakkaasti (esim. sähkövatkaimen taikinakoukuilla), kunnes siitä muodostuu yhtenäinen, pehmeä ja kimmoisa. Tähän menee n.5-10 min.
7. Jaa taikina kolmeen osaan.
8. Leivo jauhotetulla pöydällä ympyräksi, ja jaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
9. Lisää jokaiseen palaan juustoraastetta ja rullaa ulkoreunalta sisään päin, jotta muodostuu sarvia.
10. Aseta sarvet leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota n.20-30 min lämpimässä paikassa. 
11. Voitele voi/margariinisulalla ja koristele pinta esim. unikonsiemeniä.
12. Paista uunissa 220 asteessa 10min.



2 kommenttia:

  1. Nää oli kyllä yllättävän hyviä!! Vois tänään vaikka testata itekkin :--D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla!Kokeileppa ihmeessä:)

    VastaaPoista