keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Juustotaskut




 
Pikaiset moikkaukset juustotaskujen merkeissä.
Kevään kiireet jatkuvat edelleen, mutta halusin jakaa teille tämän ihanan ohjeen.
 
Päivän iloisimpana uutisena voin kertoa että mun kandi alkaa VIHDOINKIN olla loppusuoralla.
Tsemppiä kaikille, jotka kokevat pienempää tai suurempaa luomisen tuskaa.
Muistakaa  leipoa, tai edes herkutella leipomuksilla:)
 
Juustotaskut
(glut, n. 12 kpl)

1 1/4 dl vettä/maitoa
20 g hiivaa
1/2 rkl psylliumia
1/2 tl suolaa
1/2 tl hunajaa
1dl tattarijauhoja
1dl riisijauhoja
1dl perunajauhoja
80 - 100 g voita

Väliin
n. 80 g mozzarellaa
tuoretta ruohosipulia
1 tomaatti

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen.
Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota n. 10 min.
Sekoita joukkoon suola ja hunaja.

Nypi jauhot ja voi keskenään toisessa kulhossa.
Yhdistä seokset taikinaksi ja kohota n. 30 min.

Valmista täyte hienontamalla tomaatti pieneksi.
Valuta hetki suodatinpussissa, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Silppua ruohosipuli ja revi mozzarellasta pieniä paloja.

Alusta kohonnut taikina ja jaa se kahteen osaan.
Kaulitse levyksi. Käytä apuna runsaasti tattarijauhoja.
Jaa levy kuuteen osaan.
Laita jokaisen neliön keskelle täytettä ja taita varovasti kulmat vastakkain.
Paina reunat yhteen, joko sormin tai haarukalla.
Kohota vielä noin. 20 min.
Voitele kananmunalla.
Paista 225 asteessa noin 10-15min.



1 kommentti: