tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kaurapeltileipä






Tämä leipä hurmasi pehmeällä maulla ja helppoudellaan.
Muruakaan ei jäänyt, kun testimaistoimme ystäväieni kanssa ensimmäisen version.
Sen jälkeen tiesin että tässä on hitin ainekset.
Kolme kertaa olenkin mittaillut alla olevat ainesosat leivontakulhoon ja eipä aikaakaan kun levittelin voita tuoreelle leivälle!

Tässäpä mukavaa puuhaa harmaan tiistain selättämiseksi.
Sadepäiväniloa!


Kaurapeltileipä
(Gluteeniton, maidoton)


2 dl tattarijauhoja
1,5 rkl psylliumia
1 3/4 dl  riisijauhoja
1/2  dl kaurajauhoja
2 1/3 dl kaurahiutaleita (käytä gluteenittomia puhtaita hiutaleita!)
1,5 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
 (tai 30 g tuorehiivaa, sekoita silloin hiiva kädenlämpöiseennesteeseen)

4 dl vettä
1, 5 tl hunajaa
1/2 dl öljyä

Pintaan unikonsiemeniä

Voitele pyöreä piirakkavuoka huolellisesti öljyllä, näin saat leivän paiston jälkeen irrotettua vuoasta. Mikäli et tee leivästä maidotonta voit käyttää vuoan voiteluun myös voita.

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään omassa kulhossaan.
Lämmitä vesi heiman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Liota siihen hunaja.
Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti taikinaksi.
Lisää öljy.
 Kumoa taikina vuokaan, se saa olla melko löysää.
Taputtele tattarijauhoja apuna käyttäen.
Tasoita pinta vedessä kostutetuilla käsillä. 
Ripottele pintaan unikonsiemeniä ja kohota noin 40 min lämpöisessä paikassa leivinliinalla peitettynä.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Nosta leipä vuosta ritilän päälle jäähtymään.

4 kommenttia:

  1. Ihana idea tää leipäviikko! Tähän saattas löytyy aineet kaapista joten pitääpä pian testata ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos tämä teemaviikko innostaa myös sinua:) Joo, tavoitteena olikin pitää raaka-aineet mahdollisimman simppelinä, jotta moni pysyisi kokeilemaan ohjetta.

    VastaaPoista
  3. Erittäin hyvää ja pehmeää leipää tuli, kaurajauhon korvasin vehnällä, kun en tarvinnut täysin gluteenitonta, käytin myös maitoa. Kiva idea tuo piirakkavuoassa paistaminen ja helppo! Leipäviikko hyvä idea, tulen kokeilemaan myös muita ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että olet testannut jo tätä ohjetta! Vehnä sopii hyvin kaurajauhon tilalle, mikäli ei tarvitse olla glut. Myös maito tuo oman lisänsä leipään :)

      Poista