keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Porkkanaiset juustoteeleivät






Teeleipä on jo klassikko. 
Ensimmäisellä kotitaloidentunnillakin valmistettiin teeleipää ja pirtelöä. 
Lupaan että yksinkertaisuus on säilynyt myös tässä gluteenittomassa versiossa. Joukkoon on lisätty juusto- ja porkkanaraastetta, jotka antavat leivälle pehmeyttä ja syvyyttä makuun.

Porkkanaiset juustoteeleivät
(Guluteeniton, 2 isoa pyöreää leipästä)

3 dl porkkanaraastetta
4,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl riisijauhoja
1rkl psylliumia
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
 4dl vettä
4 rkl öljyä

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon jauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe. 
Mittaa kylmä vesi ja sekoita kevyesti taikinaksi. Lisää joukkoon myös öljy,
Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipästä, jotka ovat noin 1 cm paksuisia.
 Voit käyttää taputtelussa apuna esim. tattarijauhoja.
Pistele pinta haarukalla ja paista 225 asteessa 12 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti